Formkollen: Emma Ribom

Efter en säsong med både dalar och toppar har nu Emma Ribom kört igång med den tunga grundträningen igen. Nyss hemkommen från höghöjdsläger i Frankrike tog vi och kollade formen med landslagsåkaren. 


Hur gick säsongen som var?

"Säsongen 20/21 var verkligen en berg och dalbana. Jag uppnådde mål och drömmar som jag jobbat mot under lång tid, då jag för första gången fick kliva upp på pallen på en individuell världscuptävling och representera Sverige på VM i Oberstdorf. Men rent formmässigt så hade jag svårt att hitta en go-känsla och det där så värdefulla ”överskottet” som man önskar under tävlingssäsong."

Vad är planen för sommarens grundträning?

"Planen är att fortsätta jobba brett. Framförallt handlar det om att bygga kapacitet och syreupptag. Jag vill vara allround och vidareutveckla både distans och sprint färdigheter."

Favoritpass på sommaren?

"Jag älskar intervaller! Och variation förnöjer, så jag gillar allt mellan 6*10 min rullskidor tröskel till 200m intervaller på löparbanan."
Vinterns målsättning?

"OS i Peking är vinterns stora mål."

Hur jobbar du med sportnutrition vid träning?

"Jag har alltid energi med mig ut på träningspass. Sportdryck finns alltid i västebältet eller i vätskeryggan. Under sommaren så mixar jag gärna U-sport med U-hydrate, det blir riktigt gott samtidigt som jag får i mig extra salter som är välbehövligt i värmen. U-recover blandar jag efter alla intervallpass, vaniljsmaken är min favorit och blir en riktig belöning efter de tuffa passen. Bars hänger ofta med ut på långpass, för lite extra energi sista timmen."

Favoritsmak på bars?

"Kokos. Den är otroligt god! Händer att den även blir kvällssnacks ibland! :)"
Kör hårt nu i sommar och lycka till i vinter Emma!

//Team Umara