Formkollen: Johan Häggström

Vi fortsätter kolla formen med våra skidåkarambassadörer och nu har vi kommit till Johan Häggström. Efter en fjolårssäsong som gav mersmak tränar han nu för fullt mot OS till vintern. 

Hur gick säsongen som var?

"Säsongen var speciell på många sätt. Jag fick med mig sjukt mycket erfarenheter från mitt första stora mästerskap VM i Obersdorf. Att vi i herrlaget lyckades slåss om en bronsmedalj hela vägen in i långa stafetten var det absolut häftigaste minnet, 4 sekunder från bronset, något vi vill ändra på till nästa års OS.
Avslutade säsongen i Sverige med att lyckas ta 3 av 3 SM-medaljer i min uppväxtort Kalix, vilket var oerhört stort för mig. Väldigt skönt att kunna få med sig goda minnen i slutet av en annorlunda och publiktom säsong.

Vad är planen för sommarens grundträning?

Sommarens träning fylls med flera höjdläger för att förbereda sig för OS, speciellt från september och framåt. I övrigt försöker jag fortsätta jobba på min kapacitet och rapphet i skateteknik, som OS-sprinten går i. Jag kommer försöka träna lite mindre mängd i år än tidigare år, så att ambitionen inte ska få mig att trilla över gränsen.

Favoritpass på sommaren?

Stenhårda stakintervaller, gärna korta varianter som 90/30, 40/20 upp till 6-10min.
Vinterns målsättning?

Vinterns målsättning är att slåss om medaljer på sprinten och teamsprinten i OS i Beijing. Sjukt inspirerande och motiverande att veta att det inte är omöjligt med rätt dag och uppladdning.

Hur jobbar du med sportnutrition vid träning?

Jag kör med sportdryck på alla mina pass. På längre pass över 2h försöker jag även ha med extra sportdryck eller någon gel/bars för att komplettera intaget.

Innan tuffare intervaller och tävlingar kör jag alltid Intend för att tagga igång lite extra, och direkt efteråt en Recovery shake för att säkerställa att få i mig rätt energi och påskynda återhämtningen.

Favoritsmak på bars?

Caramel peanut såklart!
Stort lycka till med både grundträning och kommande säsong Johan!

//Team Umara