Formkollen: Louise Lindström

För många av oss har äntligen tävlingssäsongen börjat. Men för längdskidåkarna börjar istället deras tuffaste träningsmånader. En bred stark grund ska byggas under sommarmånaderna för att kunna prestera på topp i vinter. En av dessa skidåkare är våran ambassadör Louise Lindström, vi tog och gjorde en formkoll med henne.
Hur gick säsongen som var?

"Trots den pandemi som pågår kunde vinterns tävlingar genomföras som planerat. Det var min första säsong som senior så jag tog varje chans jag fick att åka så fort jag kunde. Då jag lyckades vara i form under säsongens stora mål, med tre medaljer på U23 VM, debut i världscupen samt total tvåa i Sverigecupen blickar jag tillbaka på en lyckad säsong."

Vad är planen för sommarens grundträning?

"Hög kvalité och kontinuitet."

Favoritpass på sommaren?

"Löpintervaller"

Vinterns målsättning?

"Ha kul och ta ytterligare ett steg i min utveckling, ser fram emot at att åka U23 VM och någon mer världscup då vinterns debut gav mer smak."

Hur jobbar du med sportnutrition vid träning?

"Jag använder sportdryck på varje intervallpass och på nästan alla pass över 1,5 timme. Favoriten är fläder. Nu på sommaren har jag ofta U Hydrate, antingen blandat med sportdryck eller bara i vatten för att kompensera för all träning i värmen. På längre pass intar jag ibland en bar för att få i mig ännu mer energi och orka hålla bra fokus och hålla kvalité genom hela passet."

"Under tävlingssäsong är loader och intend mina vapen, att ladda upp med extra kolhydrater både dagen innan och under sprintdagar samt ta en Intend shot inför start gör att jag är laddad med energi och förberedd för att kunna prestera mitt bästa för dagen."

Favoritsmak på bars?

"Tranbär ;)"
Stort lycka till med grundträning Louise!