#imovefordiabetes - Utmaning nr 3: Två sjöar & 100 mil

Då var det dags för utmaning nr 3 i vårt projekt för att stötta #imovefordiabetes och insamlingen till Beat Diabetes. Nu är det dags för Simon att ge sig ut på äventyr.

- Vad ska du hitta på Simon?

"Jag ska till förmån till Beat Diabetes cykla runt Vänern och Vättern i ett svep. Målet är att inte behöva sova och ta hela distansen utan större vilopauser. Distansen är 100mil med den sträckan jag valt, och om allt går som planerat tar det någonstans mellan 36-40h."


Sträcka
"Jag startar i Hultet efter Karlsborg 10:00 den 18 Juni, fredag, för att sedan köra ett helt varv runt vättern. Efter 11-12h bör jag vara tillbaka i Hultet för att sedan ta vänster in mot Mariestad. Väl i Mariestad som också är slutdestinationen så startar ett lite längre varv runt just Vänern. Exakt bansträckning runt Vänern är inte helt spikad ännu. Men jag ska i dagarna leta rätt på en bra sträckning. Blir det 97mil så skarvar jag så att det blir 100mil. Jag ska runt båda sjöarna OCH cykla 100mil. Två häftiga milstolpar i ett."

Varför?
"Jag gillar att ha ett par  kittlande utmaningar varje år som håller mig på tå och ger lite extra krydda i livet. Vid varje äventyr så fylls jag av tacksamhet över att jag klarar av det och har kontroll över både knopp som kropp. Det är inte många som löser detta även om en slipad elitcyklist eller professionell långfärdscyklist knappt ser det som utmaning. Men för en annan småtokig motionär så kittlar det ordentligt! Med denna utmaning hoppas jag också ge inspiration till att livet blir rikare med en bra hälsa. Denna utmaning är i överkant för de flesta men en av våra folkhälsosjukdomar, diabetes typ 2 går till stor grad att både förebygga och behandla med fysisk aktivitet. Nu kan du ha otur genetiskt att få typ 2 oavsett, men risken minskar kraftigt! Att hålla sig vältränad är därför en stark rekommendation."

Cykla med
"Hela rutten kommet du kunna följa i realtid och jag hoppas så många som möjligt passar på att cykla med. Det är inget rekord mer än att det blir första gången jag cyklar runt båda sjöar och samtidigt håller mig vaken i 100mil. Du får gärna dra, eller cykla bakom. Helt valfritt. Men ”halvhjular” du åker du i någon av sjöarna vid passande ställe 😉. Följa äventyret kommer du kunna göra via hemsidan samt framförallt Umaras Instagram."
Största utmaningarna
"Att cykla 100mil är inte speciellt jobbigt för mig längre. Balansgången blir intensiteten och just sömnbristen. Att vara vaken i 35-36h har jag varit flera gånger men detta kan ta drygt 40h vilket gör det till en rejäl utmaning. Att vara vaken 2 nätter är tufft och något jag inte vet är möjligt ännu. Går allt som jag hoppas är jag framme i Mariestad igen någon gång mellan 00:00 och 04:00 är min gissning."

"Hoppas du vill hänga med och cykla en sväng!"

//Simon


Mer info samt den exakta rutten kommer här under nästa vecka.