Sverigeraiden

Att Simon har inspirerat en och annan med sina Sverigecyklingar visste vi men att det skulle bli en sådan spännande och rolig fight om att cykla snabbast genom Sverige räknade vi inte med. Först körde Simon 2016, utan att äta en ända kalori sen gjorde han om det fast med massor av energi och så snabbt han kunde vilket blev 99 timmar. Efter det kom multisportaren Jonas Andersson och putsade tiden till 89 timmar innan vår egen Richard Larsén tryckte till med 82 timmar! Det höll sig ett år innan det var dags för nya utmanare. Först i raden 2021 var Jimmy Rönn som slog till med nytt rekord på den fantastiska tiden 73 timmar och 37 minuter. Grymt imponerande! I helgen som var körde Marie Rydne in på 99 timmar och innehar därmed rekord för snabbaste kvinna genom Sverige på cykel. 


Nu är det dags för en ny utmanare. Elitmultisportaren och allkonstnären inom konditionsidrott Johan Hasselmark ska med start på fredag försöka slå rekordet. 

Vi på Umara kommer supporta Johan och genom denna länk kan du följa han via livetracker. Men vi låter Johan själv beskriva vad Sverigeraiden är, hur det ska gå till och vad målsättningen är.

Sverigeraiden

Målet är att cykla sträckan så snabbt det bara går, oavsett stående rekord. Sekundärt mål är att cykla sträckan på under 3 dygn, dvs 72h. Med ett bra genomförande ser det ut att kunna gå betydligt snabbare än så.

Oavsett hur dåligt det går, ska sträckan slutföras.

För att lyckas med detta måste stopptider hållas till ett minimum. 5min stillastående där snittfarten är 30km/h innebär en snittfart på nästan 33km/h  de kommande 30km för att köra ikapp. 5min meningslös paus ger inte den fartökningen.

Det innebär att:

Allt ätande och drickande sker på cykeln. Inga stopp för att dricka eller äta. Vid eventuell sömn gäller det att komma i sovläge så fort som möjligt, och därefter upp på cykeln. Inga planerade klädbyten. Ev strumpor. Mer skavsårskräm och bara köra. Inga stolar eller liknande till mig. Den bekvämaste platsen ska vara på cykeln.

Sömn

Under multisporttävlingar de senaste 15 åren har vi aldrig sovit första natten. Det kommer inte att ske nu heller. Blir det endast två fulla nätter går det att köra igenom andra natten. Andra nattens sömn handlar mer om hur det ska gå tredje natten ;), där verkligen en brytpunkt finns för sömn. Om tidsplanen ser väldigt bra ut kör vi igenom andra natten också. Det finns en möjlighet att och gå i mål under den tredje natten. Då ska det gå bra, men fullt möjligt!

Om sömn:

20min i taget genom att jag bara lägger mig på madrass i bakluckan på support-vanen eller på madrass på marken med filtar.

Åtgärder som behöver stopp:

-Cykelbyte - För underlag eller ändra sittställning.

-Byta GPS, livetracking-batterier, skor, kläder vid väderomslag eller extremt skav, hjälm, lampor vid de få mörka timmarna. En del av detta kan även genomföras rullande.

- Dass. Löser det själv i diket. Inget dass finns i supportbussen.

Supportteamet

Johan kommer ha 3 personer som köra supportbil och hjälper till med all service för att resan ska gå så snabbt som möjligt.

Följ Sverigeraiden

Livetracker.

Johans instagram.

Aktivitus instagram