Lansering 2: Nya U Loader

Ny vecka och ny lansering här på Umara. Denna gången är det vår carboloader U Loader som får en rejäl uppdatering. Nya U Loader kommer i två smaker Citron och Grönt Äpple. Vi har även uppdaterat innehållet, U Loader innehåller nu Palatinose som enda kolhydratkälla. 

Palatinose är varumärkesnamnet på en stärkelse som heter Isomaltulose som är en disackarid bestående av glukos och fruktos med lågt glykemiskt index (GI 32) vilket oftast passar dåligt inom idrottsnutrition, men för en carboloader som du konsumerar i god tid innan träning/tävling så är det perfekt. Upptaget är 100% och den ger 4kcal/g vilket är likvärdigt med de kolhydratkällor vi har i våra sportdrycker.

Den främsta anledningen till att vi valt just Palatinose är att det är den första och hittills enda stärkelsen som har den internationella stämpeln "Happy Tooth" som Tooth Friendly International ger ut till produkter som inte har en negativ påverkan på våra tänder. Palatinose är inte en effektiv kolhydratkälla för sportdrycker då den tas upp 4-5 gånger långsammare än våra kolhydratkällor i sportdryck och gel. Energin levereras därmed långsamt till våra muskler, något som inte är intressant under tiden vi tränar och tävlar. Under en kolhydratladdning som pågår under 2-3 dagar inför tävling så spelar hastigheten på upptaget ingen större roll (dvs om kolhydraterna lagras in som glykogen i musklerna på 10 minuter eller först efter 40-50 minuter) och med tanke på att Palatinose är snäll mot tänderna så har vi valt denna stärkelse.

Precis som med vår nya U Recover som lanserades förra veckan så har U Loader fått större förpackning och kommer nu i en burk på 1000g vilket räcker till 14 doser a´la 70-75gr/st. Så varje skopa/dos ger dig ca 1g kolhydrat per kilo kroppsvikt om du väger ca 75kg. Målet är att få i dig ca 10gr kolhydrater per kilo kroppsvikt och dag under 2-3 dagar före tävling. Majoriteten av kolhydraterna kommer från kosten och U Loader kompletterar upp kosten för att du inte ska behöva äta mer än vad som är bekvämt.