Mikael Perssons energiplan för att vinna Gotland Grand National

Att vinna Gotland Grand National är inte enkelt. Att göra om det ännu svårare. Men det är precis vad vår ambassadör Mikael Persson gjorde för ett par veckor sedan. Men GGN är inget man vinner bara sådär. Allt måste stämma med materialet och kroppen. En viktig del i detta är såklart energiintaget under loppet. Vi bad därför Mikael att berätta hur han planerade sin energiplan.

Inför start låg fokus på att ha fyllt upp glykogenförråden ordentligt. Äta kolhydratrikt utan att känna sig allt för tung på racedagen. Två timmar innan start tryckte Mikael 2st U Nitrate rödbetsshot och med 30 min kvar till start tog han en U Intendshot (250mg koffein).

Mikael planerade tillsammans med Simon som var på plats den tilltänkta energiplanen. Målet var ett högt kolhydratintag utan att krångla till det. Allt fokus på banan. Med en tävlingstid på ca 3 timmar var målsättningen att få i sig 100g kolhydrater per timme så 300g totalt. Detta löste dom genom att blanda 8 skopor U Sport (30g carbs/skopa) plus 3 gel (20g carbs/gel) i Mikaels camelbak på 2 liter, 2 salttabletter slank ner också för säkerhets skull. Detta var sedan allt han intog under hela loppet. Efter 2:45 min var allt uppdrucket vilket gav ca 30 min tävlingstid kvar. Som tur är räckte detta och Mikael kunde defilera i mål och sträcka armarna i skyn!

Grattis Mikael, U are AWESOME!