Sarah Lahti - Välkommen till Team Umara

Det känns riktigt awesome att äntligen få presentera Sarah som en äkta Umarian. Hässelbylöparen Sarah Lahti har fokus på medel- och långdistans med deltagande i både EM, VM och OS.


Redan 2016 satte hon sitt namn i  löpningen då hon tog det svenska rekordet på 10.000m och puttade ner Midde Hamrin från tronen efter 26 år. Hon har numera svenska rekordet på 10km på 31:26 och 5km med tiden 15:22. Båda rekord satta nu under 2021. Hon har även svenska rekordet på halvmaraton från Valencia i år med tiden 1:08:19.


Den 5e december gör hon debut i Valencia på marathondistansen. Något som ska bli sjukt spännande. Kan hon ha svenska rekordet på 5km, 10km, halvmaraton och maraton? För det krävs en tid snabbare än Isabellah Anderssons 2:23:41 som är nuvarande svensk rekordtid. Sara är ödmjuk och vad vi vet så går hon inte för rekordet på den distansen redan vid debuten. Man bör ha respekt för maratondistansen och det har hon verkligen, men vi tror hon kommer sätta en grym tid redan i debutloppet om allt klaffar för henne.


Vi kan summera det som att Sarah just nu är i riktigt bra form och vi är glada att vara en del av hennes satsning, tidigare inofficiellt, numera officiellt och självklart hjälper vi till med energin redan vid marathondebuten i Valencia.


Vi passade på att ställa några frågor till Sarah som hon glatt svarade på :)


Hej Sarah, sjukt kul att ha med dig i Team Umara. För den oinvigda, kan du berätta vem Sara Lahti är och vilka discipliner du satsar mot?

Sarah Lahti är en långdistanslöpare som kommer från Klippan, Skåne. Jag har sprungit i 15 år nu och mina favorit distanser är allt mellan 5000m - 1/2 marathon, ska även göra min debut på marathon den 5 december.

Hur har säsongen gått och vad har du för mål nu framöver?

Denna säsongen har gått fantastiskt bra, har slagit pers på alla distanser från 1500 - 1/2-marathon och har också slagit 2 svenska rekord på 10km & 1/2 mara. Mitt mål för slutet av året är att springa ett grymt marathon och sedan bygga vidare mot VM och EM nästa år.

Hur upptäckte du oss på Umara och vad fick dig att fastna för oss?

Jag såg Umara för första gången på löplabbet i Helsingborg. Jag var i behov av energi gel för halv marathon SM i Göteborg och gick in på löplabbet och dem rekommendera starkt att jag skulle testa umara vilket jag gjorde. Fastnade direkt för era produkter! 


Tre snabba:

Sportdryck eller gels?
Sportdryck

Lösgodis eller ost&kex?
Ost&Kex

10,000m eller Halvmaraton?
Halvmaraton
Vill du veta mer om Sarahs satsning mot maraton nu i december så lyssna på Prestera Mera Podcast avsnitt 321 - https://www.presteramera.com/321-intervju-med-elitloparen-sara-lahti/

Finns där poddar finns.