Svenska juniormästaren Jakob Söderqvist blir ambassadör

Monuntainbikesäsongen är nästan slut men här på Umara ligger vi inte på latsidan. Vi satsar vidare för fullt mot 2022 och därför är det väldigt kul att kunna presentera en ny ambassadör. Det är den dubbla Svenska juniormästaren Jakob Södervist som kommer fylla flaskorna med U Sport framöver. Inför presentationen snackade vi lite mer Jaob och bad svara på några frågor.

Välkommen till Team Umara Jakob!

"Tack så hemskt mycket! Ser verkligen fram emot att få representera er som Umara Athlete framöver."

Så vem är du Jakob och vad håller du på med? 

"Jag är 18 år, går gymnasiet i Falun och brinner för idrott och prestation! Med utbildning och idrottssatsning finns det inte mycket plats kvar för intressen i områden utöver dessa, fullt fokus på att cykla så fort jag bara kan ;)" 

Hur har säsongen gått?

"Kapaciteten har uppfyllt önskemålen på alla plan! Det verkar som att jag har sysslat med rätt grejer under grundträningen. Utmaningen har varit att få ut detta på tävlingsbanorna. Det har blivit lite väl många tävlingar där jag inte kunnat presentera som normalt av alla möjliga skäl. Ringrostig efter en gles kalender 2020 kanske. Men väldigt nöjd över att fått till det på SM och ta hem både XCC & XCO." 

Hur ser planen för grundträningen ut?

"Jag har inte hunnit diskutera planen fullt ut med min tränare än. Men distans, trösklar och gym är moment som underhålls flitigt! Att disponera dessa är den roliga biten. Den sak som är säker är att U Sport kommer användas flitigt!"

Vad är målet/en för nästa säsong?

"Då jag kommer in som första års U23:a och kommer göra många elit starter så kommer inte en punktlista med resultatmål. Jag kommer med ett öppet sinne till de första tävlingarna och ser hur jag står mig efter ännu en vinter. Jag vill utöka min kapacitet och prestera så bra jag möjligt kan! Utöver det slår jag inget i sten. Men visst vill jag visa att jag hör hemma i startfälten!"
Ok, några snabbfrågor!

Intervaller eller distans?

"Allt handlar om perioder för mig. Vissa veckor är intervallerna en alltför stor börda samtidigt som längre fina pass motiverar. Andra veckor blir jag motiverad av kvalitet och känslan av att ligga på sin limit. Skulle jag bara göra ett pass framöver hade det vart långa intervallpass!"

Sportdryck eller gels?

"SPORTDRYCK."

Godis eller chips?

"Två av mina största passioner oktober månad! Baserat på utbud så vinner godis."

XCC eller XCO?

"Känslan före och under uppskattar jag mer på den kortare distansen. Känslan efter ett XCO är på de bra dagarna är oslagbar! När man räknar in prestige så blir det XCO."

Vi önskar Jakob stort lycka till med grundträningen!

 

//Team Umara