Team Orbital satsar på adventureracing guld

Det kommer inte som en nyhet att vi på Umara gillar långa utmaningar och äventyr ;) Vi är därför väldigt glada att vi börjat ett samarbete med ett av världens bästa adventureracing lag, Team Orbital. Laget består av lagkapten Björn Rydvall, Robert Lindberg, Johan Hasselmark, Josefina Wikberg och Aaron Prince.


Men vad är adventureracing? 


Team Orbital tävlar i Adventure Racing, där lag om fyra personer, varav minst en tjej, tävlar tillsammans under 5 - 7 dagar, dag som natt, i grenar som löpning, cykling, paddling och klättring. Tävlingsformen började på Nya Zealand på 80-talet och spreds världen över genom TV-sända tävlingar som Eco Challenge samt Raid Gauloises. Laget startades redan år 2003 och har under åren samlat på sig totalt 8 VM-medaljer samt ett gäng andra framskjutna placeringar. Den stora målsättningen för säsongen är VM i september i Galicien, Spanien, längs en vacker och kuperad Atlantkust.

Lagets ambitioner inför detta VM är höga och efter tre raka VM-silver senaste åren är den stentuffa målsättningen att göra allt (inom regelboken) för att försöka få kliva högst upp på pallen!
Teamet kommer också köra vissa tävlingar i Worldseries (http://www.arworldseries.com) där ingår nio kvalificeringstävlingar spridda över hela världen, däribland svenska Nordic Island Race, som startade i helgen inne i centrala Stockholm. Teamet har tagit sig igenom en 650 km lång bana med bland annat 170 km kajakpaddling, 350 km mountainbike samt 110 km orientering.

Formen verkar vara på topp för laget var med och slogs om segern hela vägen och gick i mål efter 85 timmar på en tredje plats.

Utöver de långa äventyrstävlingarna, där summan av förberedelser och deltagande ofta närmar sig en smärre expedition, deltar laget även frekvent i kortare arrangemang både hemma i Sverige och utomlands och återfinns ofta i toppen vid allt från Åre Extreme Challenge till de största bergsmaratontävlingarna och X-tri-tävlingarna runt om i Europa.
Grattis till en grym start på säsongen och välkomna till Umarafamiljen Team Orbital adventure racing.