Umara presenterar: #imovefordiabetes

Nu händer det grejer på Umara (igen). Vi kan nu presentera projektet #imovefordiabetes.

Under 2021 kommer vi tillsammans med vänner och samarbetespartners samla in pengar i kampen mot diabetes. Intiativtagarna till detta projekt är Martin Hörtin (Triathlet), David Gardell (Cyklist), Simon Gustavsson (VD Umara) och OS-guldmedaljören Anders ”Järnmannen” Olsson. Dessa fyra personer kommer under året genomföra fyra olika utmaningar för att samla in pengar till forskning mot diabetes samt stöd och supportfunktioner för diabetiker.


Alla event går att följa live via Umaras Instagram & Facebook. Eller följ @imovefordiabetes.
 
Första eventet HÖGT sker redan nu på söndag 07:00. För mer info kring Söndagens event kolla in Umara på instagram.  

Diabetes är det många som kämpar mot. Genom Martin Hörtin har vi fått möjligheten att genomföra detta projekt tillsammans med Stiftelsen Beat diabetes som startats av NENT Group. Tillsammans är målsättningen att från och med projektets start söndag 21/3 och fram till Diabetesgalan i November samla in så mycket pengar som möjligt i kampen mot diabets och inspirera till ökad rörelse bland barn och vuxna.Vilka är det som står bakom projektet och vad ska de hitta på?

"Our mission and passion is to lead the fight against diabetes through technology that enables new ideas & innovation, promotion of active ways of living and addressing stigma and exclusion around diabetes. We believe in everyone´s right to have quality of life, independent of individual challenges and we promote a healthy lifestyle. Our endgame is to BEAT diabetes and we aim to do so together with companies, organisations and individuals who are as passionate as we are to shape a diabetes free future."

Martin Hörtin

"En föräldraledig 3-barnspappa som annars jobbar på TV3. Har en passion för konditionsträning, hälsa och god mat. När jag var liten  spelade jag fotboll i Hammarby IF, fast jag var rätt kass med bollen. Löpning och den sociala gemenskapen var dock lockande. Så med åren har det blivit både milslopp, maraton, klassiker och Ironmans.

2021 hade jag planer på IM igen vilket ledde mig till att börja Zwifta för bästa möjliga träning. Det ena ledde till det andra och plötsligt började jag försöka slå mina egna tider på virtual Everest. Nu är det en v10K som gäller. Vad händer efter det kan man fråga sig. Det finns väl alltid nya utmaningar runt hörnet som väntar."

Utmaningen HÖGT: Cykla 10 000 höjdmeter virtuellt i Zwift.

David Gardell

"Småbarnsfarsa som hittade cykling för drygt 8 år sedan och älskar att pressa mig själv till nya nivåer. Min utmaning och målet är att så fort som möjligt cykla från fyr till fyr på Gotland och samtidigt samla in pengar till förmån för forskningen kring diabetes. (Och kanske få hänga av Simon ifrån hjul samtidigt?😘)Är det riktigt fint väder så kanske det rent av blir en extra vända!"

Utmaning FORT: Fyr till fyr på Gotland med målsättningen att sätta en ny rekordtid. 

Simon Gustavsson

"Jag älskar äventyr och fysiska utmaningar och efter att ha genomfört Sverigetrampet förra året under 100 timmar så är det nu dags för nya utmaningar. Att då samtidigt kunna lyfta kampen mot diabetes och försöka inspirera fler människor till ett aktivt liv ska bli så himla kul!"

Utmaningen LÅNGT: Cykla runt Vänern och Vättern i ett svep.

Anders "Järnmannen" Olsson

"Hörde jag ordet utmaning. Då är jag med.
Jag kommer från Hagfors i Värmland. Utmaningar har blivit något som gör att det pirrar till i kroppen och som jag gärna vill hänga med på. Spelar ingen roll om man fixar det eller inte. (Man är redan en vinnare om man försöker)."

Utmaningen TUNGT: Det kommer bli något extremt som alltid med Anders. Men vi väljer att hålla lite på detta.

Våra partners som gör detta projekt möjligt

Förutom Umara och NENT Group så har vi fått med oss ett gäng härliga samarbetspartners och sponsorer. 

Hjälp oss dela och sprida insamlingen från och med imorgon och framåt. In och följ Umara på Facebook och Instagram @umarasports.

Donera direkt till Beat Diabetes med swishkoden: 123 318 60 20 eller scanna koden ovan.

Hjälp oss att dela och sprida insamlingen från och med imorgon och framåt. Hela projektet kommer du kunna följa här på umarasports.com under fliken #imovefordiabetes.

Nu kör vi!