Världsstjärnan Rasmus Svenningsson väljer Umara

För alla triathleter där ute har det väl knappast gått att missa Sveriges senaste triathlonstjärna, Rasmus Svenningsson. Med en tredjeplats på Ironman 70.3 Dubai i proffsklassen för några veckor sedan har han verkligen visat att han hör hemma i det absoluta toppskiktet.

Vi är därför väldigt stolta och glada över att kunna presentera Rasmus som ny ambassadör och Umara Athlete.


- Hur startade din triathlonresa Rasmus? 

"Uthållighetsidrott har alltid utgjort en central del av mitt liv. Jag började min bana inom detta område som längdskidåkare, från tidiga ungdomsår upp till 20-årsåldern. Därefter pausades tillfälligt idrottskarriären under några år innan jag fick upp ögonen ordentligt för långdistanstriathlon. Denna resa började i amatörklassen där jag sakta men säkert upptäckte att jag hade en viss fallenhet för sporten. Efter ett magiskt 2018 som toppades med en seger i min åldersklass på VM i Ironman på Hawaii föll det sig väldigt naturligt att ta steget in i proffsklass. Sedan 2020 har jag också haft möjligheten att satsa på idrotten på heltid, vilket har skapat helt andra möjligheter att utvecklas.

Grundträningen inför säsongen 2021 har gått precis så bra som jag hoppats på och jag känner mig i bättre form än någonsin. Fokus har hela tiden varit och är fortfarande att kvala till VM på Hawaii i proffsklassen, ett mål som det inte går ett enda träningspass utan att jag påminns om."
Det ska bli väldigt kul att följa med Rasmus på hans resa och hjälpa till att optimera energiplan och uppladdning inför framtida tävlingar. Välkommen till Team Umara Rasmus!


Följ Rasmus på Instagram där kan du bl.a läsa hans racereport från Ironman 70,3 Dubai. Vill du veta mer om Rasmus och hans satsning i ett tidigt skede så lyssna gärna på intervjun med honom i Prestera Mera #183 från april 2019.