Långloppsteamet Team Eksjöhus startar samarbete med Umara

Du har väl inte missat hur långlopp har ökat i popularitet, konkurrens och tv-tid de senaste säsongerna? Med Visma Ski Classic som det stora målet för teamen. Vi är därför väldigt stolta att Team Eksjöhus valt Umara som sportnutritionsleverantör. 

Team Eksjöhus grundades inför säsongen 2021/2022 och har som mål att bli ett av världens bästa långloppslag. Laget leds av teamchef Oskar Svärd, trefaldig Vasaloppsvinnare, och erfarna sportchefen Espen Träldal. Teamet är svenskt och består av åkare från Sverige & Norge och har sin bas i Eksjö. Med Magni Smedås tidigare Norska landslaget och Morten Eide Pedersen i spetsen för ett riktigt starkt team är målet att vara med i toppen och slåss om pallplatser och gula ledartröjor under säsongen.
I söndags drog David och Simon från Vätternrundan rakt ner till Eksjö för att ansluta till lagets läger där. Efter en god lunch blev det introduktion och föreläsning om energiintag och presentation av produkterna. Teamets åkare hade många frågor och det märks att det är kunniga idrottare som vill utvecklas och jobba på detaljerna.

Umara kommer utöver att leverera awesome energi för träning och tävling även agera bollplank för energiplan och uppladdning till teamet. Vi ser verkligen fram emot att jobba nära teamet och följa dom i vinter.