Prestera Mera 2023 - Grundträningsfokus

Många triathleter, löpare och cyklister har börjat smyga igång grundträningen vid det här laget. Kanske är du en av dom men är lite osäker på hur du får ut mest av din grundträningsperiod? Ta det lungt! Vi har nu samlat de bästa och mest relevanta Prestera Mera-artiklarna och poddavsnitten för att ska kunna bli din egen grundträningsexpert. 

På Prestera Mera hittar du förövrigt mycket annat intressant kring idrott och prestation.

Artiklar

Extrema resultat med polariserad träning: En mycket intressant fallstudie om en norsk cyklist som genom polariserad träning fick extremt fina prestationsförbättringar.

Därför ska du som cyklist köra styrketräning: Styrketräning för cyklister har en positiv effekt på allt från direkt prestation till olika prestationsmarkörer t.ex: peak power, muskelrekrytering och det lite mer svårmätta; skadeprevention.

Styrketräning för uthållighetsidrottare: Styrketräning är ytterst viktigt för din posturala styrka och kontroll, det vill säga din förmåga att hålla dig upprätt och inte säcka ihop under löpningen.

Poddar

Prestera Mera – TIPS FÖR EFFEKTIV GRUNDTRÄNING: Vikten av rätt målsättningar för en effektiv grundträning.

Vad är grundträning och varför kör man det?: Basen för en bra grundträning, dela upp träningen i cykler. 

Mikael Flockhart, träna smartare: Doktor i idrottsfysiologi Mikael Flockhart är tillbaka. Denna gången pratar vi om hans senaste studier kring träningsbelastning och mitokondriens adaption. Om det är ett avsnitt du ska lyssna på inför vinterns grundträning så är det detta!