Tävlingsredo med Ella Holmegård

April är här och för många av oss betyder det att tävlingssäsongen inte är långt borta. Månader av grundträning med distanspass och tröskelintervaller ska nu omvandlas till en tävlinsredo kropp med sprittande ben och hjärta. Men hur gör elitidrottare detta? Vi frågade några av våra ambassadörer. Först ut XCE mountainbikestjärnan Ella Holemgård.

Hej Ella!

Hur har grundträningen gått?
"Grundträningen har gått bra. Jag har klarat mig från några längre sjukperioder och verkligen fokuserat på mängd och bygga styrka på gymmet."

Hur förändras din träning nu när det närmar sig tävlingssäsong?
"Vi intensifierar träning. Från att ha gått från mängd och tröskel pass till att utveckla turbon genom att köra kortare och hårdare intervaller."

Har du nått tips på ett specifikt träningspass du brukar köra under denna period för att vänja kroppen vid tävling och få fart på formen?
"Ett standard pass som jag ofta faller tillbaka på är 2 block med 10 min 15/15 intervaller. Däremellan vilar jag 5 minuter. Själva intervallen är 15 sekunder gas 15 sekunder vila. Sedan håller jag på så i 10 minuter. Och upprepar de 2 gånger. Det bygger/ väcker min explosivitet samtidigt som det ger mig relativt lång tid på över tröskelpuls."

Tack Ella och stort lycka till med säsongen!