Triathleten Tilda Månsson blir ny ambassadör

Med JVM-Guld och seger mot seniorerna i World Triathlon cups deltävling i Bergen har Tilda Månsson presenterat sig som en av Sveriges framtida triathlonstjärnor. Vi är därför väldigt stolta att få presentera Tilda som ny ambassadör! Vi stämde av läget med Tilda inför grundträningen. 

Nu drar grundträningen igång, vad kommer du fokusera på i vinter?
"Det har gått väldigt bra och klart över förväntan innan säsongen. Säsongen startade faktiskt ganska tungt med 2 inställda lopp i mars / april pga en magbakterie som satte mig helt ur spel. Men efter det så har det gått väldigt bra med JEM guld, JVM guld och världscup vinst i Bergen som höjdpunkter. Världscup vinsten kom lite som en chock för mig då jag inte trodde att jag hade kapaciteten för det än och det är nog mitt bästa race hittills. Jag har dock en tävling kvar som är VM-serien i Abu Dhabi den 24 november där jag hoppas kunna göra ett bra race också😃"

"Jag startade min grundträning redan i slutet av säsongen då det varit en omtumlande säsong med mycket intryck mentalt så jag och min tränare tog beslutet att ta säsongsvila i början av september efter sista världscuptävlingen jag körde. Sedan grundträningen drog igång har fokuset legat på för mig ganska mycket mängd och en hel del långa trösklar. Planen för vintern är att bygga bättre uthållighet för olympisk distans i simningen samt lite bättre sprintegenskaper för att kunna vara med bättre i starten. I cyklingen är planen att bygga mer mängd med längre långpass än tidigare och även här bygga på min tröskelkapacitet genom mycket pass runt LT2. I löpningen är planen att fortsätta som tidigare men med lite mer mängd och lite längre långpass."
Vad är målsättningen till nästa år? 
"Målsättningen för nästa år är att prestera så pass bra på världscuper och VM-serier så att jag OS kvalar. Jag hoppas kunna vara med och utmana de allra bästa likt i Bergen men tar inget för givet."

Hur jobbar du med sportnutrition i din träning och i ditt tävlande?
"För mig har sportnutrition fått en allt större roll senaste tiden och idag hade jag inte klarat mig utan det. I början av året så var det inget jag lade särskilt stort fokus på alls men i våras så började jag använda mig mer och mer av kolhydrater under i synnerhet mina kvalitetspass och det har verkligen gjort att jag varit mycket fräschare efter kvalitetspassen, samt orkat genomföra dem mycket bättre. Idag siktar jag på att få i mig ca 90-100 gram kolhydrater per timme under mina hårdare pass och ca 60 gram per timme under lugnare pass över 1 timme. Mestadels använder jag mig av sportdryck men kompletterar med gels under främst löpningen. Under sprintdistansen på race så brukar jag inte använda mig av något annat än vatten men under olympiska distanser så har jag försökt få i mig ca 100 gram kolhydrater under cyklingen."

Tack Tilda och kör hårt med träningen nu! Vi ser verkligen fram emot att jobba med dig framöver!