Uppdatering av U Gel - 2:1 blir 1:0,8 och allt är awesome

Vi uppdaterar vårt gelsortiment ordentligt under året och först ut är en uppdatering på de mindre gelsen med 20g kolhydrater.


U Gel 2:1 / 1:0,5 ersätts av 1:0,8 #opti

Det finns idag inget vetenskapligt stöd för att behålla 2:1 ration mellan glukos och fruktos. Vi uppdaterar därför även våra mindre gels till den effektivaste ration 1:0,8 som visat sig ge snabbast och mest komplett upptag/oxidering.

I lägre doser upp till 60g kolhydrater per timme fungerar 2:1 ratio i princip lika bra som 1:0,8 för de flesta. Men 2:1 ration är inte bättre eller snabbare på något vis jämfört med 1:0,8 så därmed är det lika bra att köra samma ratio på alla gels så behöver du som kund inte fundera på vilken gel du ska ha för höga intag och vilken för lägre utan alla fungerar awesome oavsett dosering. Det blir nu även samma ratio på våra gels som på sportdrycken vilket gör att du kan vara helt säker på att om sportdrycken funkar för din mage så funkar gelsen och vice versa. Givet då att intaget är detsamma.


Gelsen ger som tidigare, 20g kolhydrater per gel och finns i samma smaker av citron, hallon och cola+ (med koffein) som tidigare. Smakerna är minimalt justerade åt det bättre hållet då de är mildare/rundare i smaken.

Fyllnadsgraden per gel är något förhöjd och förpackningen är nedkortad på längden 20mm och måtten är numera 160mm på längden och 45mm på bredden. Fyllnadsgraden är lagd så att gelen är maxfylld till den gräns då den också går att vika en gång på längden vilket är fördelaktigt om du har en kortare ficka t.ex.

U Gel Citron