Norges bästa maratonlöpare blir ambassadör!

Som vi nämnde i föregående nyhet så finns nu Umara att köpa i Norge via holdut.no, vi kan idag meddela att vi också startar ett samarbete med Norges bästa maratonlöpare Marthe Katrine Myhre! 

Superkul att få jobba mer mot norska idrottare. Marthe är föredetta elitskidåkare, på den högsta nivån, som har sadlat om och satsar nu på löpning. Vi bad Marthe att besvara några mycket svåra frågor för att lära känna henne lite bättre ;) 

Hej Marthe, välkommen till Team Umara! För våra svenska läsare kan du berätta vem du är och din idrottsbakgrund?

"Jag är en idrottstjej från Norge. Bor i Gjøvik inte långt från Lillehammer där vinter-OS gick 1994. Har alltid hållit på med idrott. Som ung var det främst friidrott, längdskidor och fotboll jag höll på med. Men efter vart blev det mer och mer fokus på längdskidorna. Genom åren blev det ett gäng fina resultat och starter i världscupen för Norge. Vid sidan av skidorna har jag alltid sprungit mycket och de senaste åren har löpningen blivit mitt huvudfokus. Jag har 12 NM-medaljer (norska mästerskapen), samt sprungit både EM och VM. Nu satsar jag för fullt mot VM 2023 och OS 2024 på maratondistansen. Min sambo jobbar på olympiatoppen samt vallar för norska landslaget så vi är en riktigt idrottsnördig familj ;).  

Hur har grundträningen i vinter gått samt vad satsar du mot 2023?

"Hittills har träningen gått väldigt bra. Jag har fått in både bra med kvalitet och mängd. Känns som att kontinuiteten på både intervaller och distans är god. Har kört lite mer tröskel och styrketräning än tidigare år. Formen är god och jag ligger i fas inför våren och kval till VM."
Några snabba:

Favorit intervallpass?
"Det måste vara: 3x1000 meter, 3x2000 meter och 3x3000 meter. 1 min vila mellan."

Favoritmat?
"Hjemmelaget pizza."

Resultat som du är mest stolt över?
"Det måste vara 3 platsen i Sevilla marathon."

Pb 10, 21 och 42km?
10 km: 33.52
Halvmaraton: 1.13.08
Maraton: 2.34.43


Hur jobbar du med sportnutrition i din elitsatsning?

"Näring är superviktigt och A och O när det kommer till att klara av två pass om dagen samt en hög veckovolym. Jag intar någon form av energi under alla mina pass. På det sättet får jag ut det mesta möjliga av varje pass samt optimerar återhämtningen. Detta är också ett område jag vill utveckla ytterliggare. Det är små marginlaer som avgör i toppen och det gäller att optimera alla bitar för att knyta ihop en bra prestation. Därför är jag väldigt stolt och glad att få ha er på Umara som samarbetspartner. 

Nok energi = bedre resultater."


Tack Marthe och varmt välkommen!