U Caffeine Brus är här!

Att koffein är idrottsgudarnas gåva till mänskligheten har forskare vetat under lång tid. Koffeinet gör att den upplevda ansträngningsnivån minskar och vi känner oss starkare under fysisk aktivitet. 

Anledningen till att koffein fungerar är receptorer i vårt nervsystem. Adenosin är ett signalämne som fäster på dessa receptorer och dämpar effekten i vårt nervsystem. Det ser alltså till att vi varvar ner, vårt blodtryck sjunker och vi blir trötta. Mängden adenosin ökar i blodet under dagen och framåt kvällen så är nivåerna högre, adenosinet fäster på många receptorer och signalerar om trötthet och gissa vad... vi blir trötta. Mängden adenosin ökar till och med ännu snabbare om mängden syre i blodet är lågt. Detta är en säkerhetsspärr som slår in för att hjärnan och kroppen inte ska gå på högvarv om du t.ex. svimmar, eller vid hög ansträngning när syret inte räcker till. Adenosin funkar då som hjärnans varvtalsbegränsare, kan vi säga, det ser till att vi blir trötta.

Vad som är coolt med koffein är att koffeinmolekylen ser nästan likadan ut som adenosinmolekylen och kan därför fästa på samma receptorer. På detta vis så hindras adenosin från att fästa på receptorerna och vi blir inte trötta. Vi har helt enkelt kopplat bort varvtalsbegränsaren och blir inte trötta lika fort. Koffeinet gör alltså att vi håller oss "piggare" lite längre.

Detta är ju fantastiskt så varför har vi inte koffein i alla våra gels och sportdrycker?

Svaret stavas "för mycket av det goda". Blir intaget av koffein för högt får du, istället för en uppiggande effekt, en rusande puls, ångestkänslor och illamående. Det är också så att koffein kan, som de flesta av er vet, sätta igång magen. Får du magproblem eller för hög dos koffein i dig så bör du ta bort koffeininnehållet och istället fokusera på att bara inta kolhydraterna. Därför finns det gels med eller utan koffein i vårt sortiment så att du som kund ska kunna skräddarsy din energiplan på bästa sätt.

Vi har dock inte U Sport med koffein i. Just på grund av ovan nämnda problematik. Ska U Sport gå att blanda så starkt som du vill, hade det kunnat bli för mycket koffein på snabb tid vilket inte hade blivit så bra...

Lösningen är U Caffeine Brustabletter! 

U Caffeine Brustablett är precis som det låter koffein i brustablettformat. En tablett innehåller 100mg koffein och kan enkelt delas i två för mindre dos. Smaklös så den påverkar ej smaken på din sportdryck. 

Vill du ha en energikick i sista flaskan på ditt linjelopp eller att vätskeblåsan du dricker under natten på ditt ultramaraton ska ha koffein? Ploppa i en tablett och du har en sportdryck med koffeininnehåll. 

Kör hårt där ut! 

//Umara - Din energileverantör