Dubbla Svenska Mästaren blir ambassadör för Umara!

Just i tid för att stigarna börjar torka och cykelbanorna städas, kan vi presentera en mycket spännande nyhet här på Umara! Dubbla svenska mästarinnan Linn Gustafzzon är ny ambassadör för Umara. Linn, som kommer från Tärnaby i Norrland, älskar idrott av alla slag. När hon flyttade till Falun 2010, bytte hon från skidåkning till landsvägscykling. Sedan 2016 satsar hon helhjärtat på mountainbike och reser runt i världen för att tävla, vilket hon gör för det spanska teamet @Massibikes.

Hej Linn! 

Hur har vinterträningen gått?


"Vinterträningen har överlag gått bra. Jag har känt mig stark under största delen av träningen och har också märkt att jag blivit starkare under vintern, vilket är en härlig känsla att bära med sig."

Vad blir årets målsättningar?

"Efter en något problematisk förra säsong, där kroppen var mycket trött, är en av målsättningarna att återigen kunna lita på min kropp och kunna prestera på topp under världscuperna. Med tanke på detta känns det extra roligt att kroppen har återhämtat sig väl i vinter. Utöver det, vill jag verkligen njuta av att få resa runt jorden med min cykel, uppleva allt jag får se och tävla över hela världen. Hur coolt är inte det?!"

Hur jobbar du med sportnutrition i din satsning?

"Under de senaste två åren har jag fokuserat mycket på hur jag tillför energi före, under och efter träningspass. Detta har varit en viktig del i att jag känt mig stark under de flesta av passen på senare tid. Om jag slarvar med energiintaget blir jag direkt mer utmattad till nästa pass, vilket gör en stor skillnad, har jag märkt."

Hur ser ditt roligaste intervallpass ut?

"En sak jag älskar är variationen i träningen under vintern. Det är underbart att kunna pusha sig själv och göra kroppen trött på olika sätt. Så, ett av mina favoritpass just nu är hårda VO2max-intervaller på längdskidor, något jag gjort ungefär en gång i veckan under vintern."

Välkommen till Team Umara, Linn! Det kommer att bli fantastiskt att följa dig i världscupen!

Linn Gustafzzon mtb