Energiplanen för en seger i Vasaloppet

Ingen har väl missat Lager 157 Ski teams dominans på Vasaloppet? Vi tog därför ett snack med vinnaren Torleif Syrstad och stämde av känslorna efter denna fantastiska prestation. 

Hej Torleif! Stort grattis till segern! 

Vad gick genom ditt huvud när ni kom iväg så tidigt i loppet?
"Tusen takk! Vasan har vært et mål for meg å vinne i åtte år, og endelig klarte man det - drømmen har gått i oppfyllelse.

Når jeg kom med et brudd fra start med andre sterke og dravillige løpere, så tenkte jeg at dette var positivt. Et jevnt hardt løp tenkte jeg og visste at det passer meg bra. Jeg tenkte også at det å ligge her med tre andre løpere som holder jevnt tempo er bedre enn bak i hovedfeltet med flere løpere og trolig mer ujevn fart, samt at det var sterke løpere fra gode lag slik at disse lagene ikke kom til kjøre i hovedfeltet bak. Ettersom km gikk og fikk sekundering på at vi fikk overraskende stor luke begynte man å få skikkelig troa etterhvert."

Hur såg energiplanen ut för loppet? Och gick den bra att genomföra?
"Jeg brukte en blanding av sportsdrikk og gels hvor jeg brukte jeg gels i hvert belte sammen med sportsdrikk. Tilsammen utgjorde det 145 g/time fordelt på to belter. Jeg hadde 340mg koffein i siste belte med en stk U Intend og tre koffein gels. Dette gikk veldig fint å gjennomføre. Jeg kjente at jeg hadde masse krefter underveis, og hadde aldri noen følelse av å gå næringstom."
torleif vinner vasan
Hur var känslan när du fick lucka på slutet?
"Det var en blandet følelse. Man visste og følte seg sterk og at dette kunne bli seier, men jeg fikk lite sekunderinger som gjorde at jeg gikk alt jeg hadde til jeg kom i Moraparken. Først da turte jeg å roe ned litt. Fremtil da følte jeg at jeg hadde ulvene i hælene og tok hvert stavtak som om det var mitt siste."

Hur firar man en seger i Vasaloppet?
"Jeg har desverre i rukket å feire noe spesielt enda. Det har vært travle dager med fysio-jobb og trening, samt også en del henvendelser som det naturligvis blir etter en seier i Vasaloppet. Jeg kommer nok til å feire etter sesongslutt og da tror jeg det kommer til å ha sunket enda mere inn prestasjonen man har klart. Nå er fokuset rettet mot resten av sesongen og resterende løp!"

Stort grattis igen och lycka till på Birken!
lager 157 seger vasaloppet