Häng med Team Umara SUB 9 på Vätternrundan 2025!

Team Umara är tillbaka med en satsning på Vätternrundan 2025! Umara har under många år stöttat och hjälpt många sub-grupper samt enskilda Vättern-cyklister med energiplaner för att ta sig runt sjön. Allt från motionärer som kör runt på 15 timmar till full service på plats för Team Serneke Allebike Racingteam, som satte det nuvarande rekordet 2023 på 7:05h! Förra året hade vi för första gången vår egna sub-grupp och det var fantastiskt roligt att träna och genomföra projektet tillsammans med alla grymma deltagare. Att vi dessutom löste det på 8.51h gjorde det extra häftigt. Vättern ger alltid fantastiska minnen och är ett oerhört roligt arbete, så vi kör igen 2025! 

Projekt - Team Umara SUB 9

Vårt mål är att inför Vätternrundan 2025 sätta ihop ett team på 25-30 cyklister som tillsammans ska nå en tid under 9 timmar över de 315 km. Det innebär ett snitt på strax över 35km/h med två korta depåstopp inräknat. För att lyckas med detta krävs bra samarbete och att träningen sköts under vintern.  Vi är därför väldigt glada att vår egen elitcyklist och ambassadör, Richard Larsén är med i teamet som huvudtränare.

Vi genomför detta projekt med målet att hjälpa idrottare som inte är vana vid att cykla snabbt i grupp, som tidigare inte haft en gedigen energiplan eller planerat allt i förväg att genomföra Vättern på drömtiden under 9h. Vi brinner för att hjälpa idrottare att utvecklas, det är det absolut roligaste vi vet.

Kravprofil

Vi söker motiverade och glada idrottare som vill ha en utmaning. Lära sig mer om idrott och nutrition samtidigt som du lär dig cykla snabbt i grupp. Det kommer krävas att du kan delta i ett par av våra planerade gemensamma träffar/träningspass under höst/vinter/vår samt att du är beredd att lägga ner tid på träningen. Detta är dock ingen elitsatsning på något sätt. Vi är öppna för alla olika typer av idrottare från olika bakgrunder.

Kostnad
7600 kr, som betalas i samband med att anmälan bekräftas.

Vad som ingår i anmälan
- Anmälan till Vätternrundan.
- Cykelkläder (tröja, byxor, väst) med unik teamdesign.
- Boende på hotell precis vid starten i Motala 2 nätter, fredag till söndag.
- Gruppanpassat träningsprogram från elitcyklisten och coachen Richard Larsén.
- Fri tillgång till coach Richard med frågor och stöttning via mail
- Föreläsning från Richard om träningslära och att utvecklas som cyklist.
- Föreläsning från Simon/Tommy om sportnutrition och prestation.
- Flaskor och all energi för själva loppet.
- Startpaket med massor av Umaraprodukter (Strumpor, "buff", flaskor, diverse energi för träning etc.) som skickas ut till alla anmälda. Utöver detta kommer alla deltagare få en rabattkod på Umara som de kan använda fram till start.

Tidsplan

Oktober 2024
Anmälan till teamet öppnas.

November 2024
Teamet presenteras den - 1 november

Obligatorisk teamträff nr 1 i Göteborg. En heldag med genomgång av projektet, gemensam träning och föreläsningar.

December 2024
Onlineträff med alla deltagare. Q&A samt genomgång av hittills genomförd träning

Februari 2025
Teamträff nr 2 i Göteborg. En heldag med vinterdistans.
Mer info och exakt datum kommer.
Fokus träffas och lära känna varandra samt svetsa samman teamet.

April 2025
Obligatorisk teamträff nr 3 i Göteborgtrakten. Det blir väldigt viktig dag för att slipa på gruppcykling och teknik.

Juni 2024
Vätternrundan 13-15 juni, fredag-söndag i Motala. Its go time!

Vill du vara en del av vårt team så klickar du på knappen nedan och fyller i intresseanmälan så återkommer vi till dig.

Skulle platserna fyllas direkt finns det möjlighet att sättas på väntelistan. Totalt kommer teamet att bestå av max 30 cyklister inklusive kaptener och vår ambition är att är att få en harmonisk grupp som cyklar smart, säkert och snabbt ihop som ett team.