FRAKTFRITT - T.om söndag 26/11 firar vi vår nya Miljöfrakt. För 10kr planterar vi ett träd och du får ett fint gåvobevis med din order. Läs mer i vår senaste nyhet »

Om oss

Umara grundades 2013 och drivs av Biomedicinarna Tommy Ivarsson, MSc och Simon Gustavsson, BSc som båda studerat människans fysiologi och vår förmåga att prestera. Vi specificerade oss mot nutrition/energi inom uthållighetsidrott och hur vi med hjälp av vetenskapen, erfarenheter från idrottare samt vår egen förmåga att pussla ihop akademi/teori med praktik, då kan utveckla idrottsnutrition för att hjälpa dig prestera. Umara växer hela tiden och med tiden har fler kompetenser vävts in i företagskulturen. Däribland Erik och Fredrik som presenteras nedan.

 

Produktutveckling

Umaras produktutvecklingsteam består idag inte bara av Simon och Tommy, utan av flertalet Biomedicinutbildade människor som brinner för prestation. När vi som ägare av Umara vill diskutera nya produkter och dess framtagning så finns den samlade expertisen runt hörnet. Just för att det vi skapar alltid ska vara optimerat, för när det kommer till prestation anser vi att bara det bästa är gott nog!

 

IT

Inom IT och webb har vi vår Erik Arenhill på plats, han är mannen som utvecklar och ansvarar över det mesta inom det digitala området.

 

Kommunikation

Umaras kommunikatör heter Fredrik Bäckson. Sveriges bästa triathlet på halvdistans 2016 samt Duathlon 2015, 2016. Han är pappaledig 2017 men välkomnas tillbaka 2018.

 

Tillsammans driver vi alla Umara framåt och arbetar kontinuerligt i linje med visionen att paketera prestation till dig som idrottare. Genom utbildning, gemenskap och nutritionsprodukter, optimerade för din prestation.

Simon Gustavsson

VD / Försäljning


simon@umara.se
Tommy Ivarsson

Vice VD / Marknad


tommy@umara.se
Erik Arenhill

CTO / IT & Web


erik@umara.se

Varför namnet Umara?

Umara är en förkortning av Taraumara (de kallar sig själva rarámuri). En befolkningsgrupp i Mexico som fått extremt mycket medialt intresse de senaste åren tack vare deras till synes övermänskliga kapacitet. Det har ryktats om prestationer, i stort sett barfota, där de sprungit upp mot 70 mil på dryga 48 timmar. En hastighet som skulle ta atleten 35 mil om dagen om man tar fram miniräknaren och räknar på det lite… I jämförelse är det uppmätta världsrekordet 30,3 mil på 24 timmar vilket är rent fantastiskt. Det motsvarar drygt 47 min per mil, varje mil i 24 timmar!  Det svenska rekordet är 26,2 mil och innehavs av vår kära Rune Larsson.


Oavsett hur verkliga deras prestationer är så är det en folkgrupp som under flera hundra år har haft en tradition att ta sig fram till fots, och oavsett ålder och kön så springer de som livsstil. De har en egen sportdryck vid namn Iskiate som de konsumerar under sina långa löprundor. Den består enligt sägen, till stor del av chiafrön som är både energi och näringsrika. Anledningen till att dessa chiafrön används är troligtvis för att det är enkelt att bära med sig, allt som krävs är lite vatten varvid de sväller och drycken blir ”drickbar”, om än lite slemmig.

Taraumara påminner oss om varför vi älskar Umara. Vi går vår egen väg, och ser energi som ett verktyg att ta oss från punkt A till B snabbare än vi gjort tidigare.


Att träna och tävla är en livsstil, ingen modefluga!