Sverigetrampet 2.0

Woop woop - Sverigetrampet är avklarat

Sverigetrampet är nu avklarat på tiden 99h, 18minuter och 5s. Mer information finns nedan här men även på Umaras facebookvägg och Umaras insta storys (kolla Höjdpunkter där samtliga storys finns samlade som två höjdpunkter) - https://www.instagram.com/umarasports/

Distans
2050,33 (Medel från båda nedan siffror)
2049,83km (Strava)
2050.83km (Garmin Connect)

Tid
99h 18min 5s
Tid i rörelse 78,5h
Tid stillastående - ca 21h

Fart
Medelhastighet i rörelse 26,2km/h
Procent sittande / stående 18/78,5) = 23%

Watt
Snittwatt - 120W
NP - 147W
Temperaturspann - +1 till +31

Kaloriförbrukning
Kaloriförbrukning i rörelse - 37.711 kcal
Total kaloriförbrukning - ca 41.000 kcal
Totalt kaloriintag - 33.100kcal
Underskott - 8000kcal

Sömn
4h 45min

Mentala utmaningar
I Mora så gick mycket emot. Jag mådde dåligt och var yr av sömnbristen samtidigt som det var mycket tung trafik. Det var utmattande att inte kunna vara i”bubblan”. Men som tur var så hade jag en målsättning om att komma upp före att klara en viss tid. 

Tidsmålet att ta mig upp så fort som möjligt med den kapacitet och erfarenhet jag hade var alltid sekundärt.


Detta var en awesome utmaning på alla sätt och vis. En utmaning som jag hoppas inspirerar andra att utmana sig själva. Sverige är vackert och man ser och upplever väldigt mycket av vårt land och dess natur från cykelsadeln. Så varför inte göra något liknande ;)

Over and out och nu iväg mot nästa utmaning!

// SimonVad är Sverigetrampet 2.0?

Det är en awesome cykeltur på 205 mil genom Sverige som planeras ta mindre än 4 dagar att cykla.... Låt oss berätta mer om detta galna äventyr.

Först och främst, Sverigetrampet 2.0 heter utmaningen eftersom det redan finns ett första Sverigetramp. Umaras VD, Simon Gustavsson, 92kg tung vid starttillfället, cyklade 2016 de 205 milen från Treriksröset i norr till Smygehuk i söder på enbart vatten och salt. Inte en endaste kalori intogs. Resan tog 15 låååånga dagar och målet var att visa vad vår kropp faktiskt är kapabel att lösa om bara huvudet är med på tåget. Mer info om detta projekt här.

Sverigetrampet 2.0 är samma distans men med helt nya spelregler. Den 8/6 i år, 2020 börjar Simon cykla den 205 mil långa sträckan på nytt. Nu med start i Smygehuk och avslut i Treriksröset (Kilpisjärvi). Istället för 15 dagar (348h) så ska Simon denna gång optimera energiintag och försöka cykla sträckan på under 96h (4 dygn). Detta ställer helt andra krav på kroppen men han är taggad ut i tårna så följ med oss på resan och följ alla nyheter via denna sida och Umaras sociala medier.


Sverigetrampet 2.0 i siffror

  • När - Start 8/6 kl 08.00 (flexibel starttid mellan 06-12 om vädret är busigt) i Smygehuk. Målgång fredag morgon, 96h senare.
  • Distans - 205 mil & 14.000 höjdmeter
  • Tid - 96h
  • Tid i rörelse - 88h
  • Snitthastighet - 23,3km/h

  • Sömn - 4h fördelat på 2st 90min sömncykler och 2st 30min powernaps = Totalt 4h.
  • Övrig stopptid - 3h för toabesök, cykelmeck, byte av kläder, rundsmörjning, ätande och personlig hygien
  • Bufferttid - 1h för oväntade utmaningar

Planerad färdväg

Sverigetrampet 2.0 är över.

För att se Simons siffror i detalj besök Strava på följande länkar för etapper:


Planerade etapper:

Följ oss

Vi kommer uppdatera så mycket vi bara hinner och orkar via sociala medier under resans gång. Både Facebook och Instagram kommer fyllas med awesome material.

Cyklisten


Mediamogulen

Projektledaren


Mekanikern

Detta kommer bli ytterligare ett häftigt äventyr att få möjligheten att genomföra!

Planen är att hålla mig i rörelse så mycket som möjligt och sova när jag behöver. Första 30-36h så kommer jag troligtvis inte sova någonting men sen kommer det bli sömn vid behov. Går allt som planerat borde det gå att genomföra väl under 100h och troligtvis under 4 dagar. Snittfarten i aktivitet kommer ligga mellan 23-26km/h, uppskattat beroende på sträckprofil och yttre förhållanden.

Jag vill inte ha hjälp av någon med drafting för att hantera motvind. Jag vill göra det för egen maskin, men med förändringen att denna gången intar jag mycket energi.

Därutöver kommer jag ha mycket bekvämligheter. En husbil nära till hands. Ett team som stöttar och har hand om allt praktiskt samt dokumenterar äventyret. Det är ett enskilt äventyr som inte är möjligt utan ett team.

//Simon

Sponsorer

Vi är oerhört tacksamma för våra sponsorer som hjälper oss med utrustning under resan. Företag som är lika måna som vi om att inspirera till rörelse och aktivitet i livet.

Kabe Rental Jönköping

Tack för lån av husbil under resan, utan den, inget team och då inget Sverigetramp 2.0 

Öster Cykel Jönköping

Tack för spons med geeky prylar som en awesome cykeldator så Simon hittar rätt, ovärderligt för oss.

Bioracer

Tack för alla cykelkläder, mängden bibs som behövs för detta äventyr är läskigt hög så ni är guld värda.

Cycle Service Nordic

Tack för det kanske mest viktiga, hjälm på skallen och cykelskor på fötterna. Extra kul med en MET Trenta hjälm med inbyggd lampa i nacken. Vi gillar nörderi :)

Valostore.se

Tack för en annan superviktig sak, belysningen. Simon kommer cykla konstant vilket innebär även mitt i natten där bra belysning är oerhört viktigt. Stort tack till er.

Umara

Känns skumt att tacka sig själv, men det behövs det med. Tack till oss för massa awesome energi under resans gång.

 

Information gällande Covid-19

Vi vill tydliggöra att om Folkhälsomyndigheten sätter restriktioner som förbjuder all form av resande så kommer vi självklart följa dessa. Blir det lockdown kommer vi inte starta Sverigetrampet 2.0 trots långa förberedelser.

Med dagens kunskap och rekommendationer kan vi utföra Sverigetrampet 2.0 som planerat. Vi kommer vara ett slutet sällskap på 4 personer i en husbil/på cykel. Anpassningar till följd av Covid-19 är att vi kommer ha i princip alla förnödenheter/matlådor med oss från start och ska inte behöva stanna någonstans under resan, mer än för att tanka.

Med detta upplägger känner vi oss säkra på att risken att vi smittas eller smittar andra är i princip obefintlig. Men vi vill ändå förtydliga att vi följer riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten.

Kontakt / Press / Media

Vill du komma i kontakt med oss gällande Sverigetrampet 2.0 så är kontaktuppgifterna enligt följande:

Kontaktperson: Tommy Ivarsson
Tel: 010-33 33 294
Mail: [email protected]