U Koffein

65kr

Produktbeskrivning

U Koffein är Umaras koffeintabletter. Det är små tabletter med 50mg koffein i. För koffeinunderhåll under aktivitet rekommenderas 30-50mg/timme. Med hjälp av U Koffein kan du på ett enkelt sätt tillföra koffein varje timme, eller bara när du behöver en extra energikick under träning/tävling. 

Tabletterna har ingen drageringsfilm på sig vilket också gör att de kan blandas ut i sportdrycken om du på ett enkelt sätt vill addera koffein till drycken. Vi föreslår alltid att blanda U Sport med U Intend om du vill bygga en egen supersportdryck, men även U Koffein löser det fint åt dig.

Utvecklad av Biomedicinare i Sverige och tillverkat i Sverige. Alla dessa steg är kvalitetsgarantier i syfte att du som kund alltid ska vara säker på att det du köper är säkert och av högsta kvalitet.

Samtliga ingredienser är godkända hos EFSA (European Food Safety Authority). 100% vegansk.

Tillverkad enligt HACCP / GMP

 

Produktens utseende: Runda , platta icke dragerade tabletter. Ca 5mm i diameter

Hållbarhet från tillverkningsdatum: 24 månader


Frågor & Svar

Hur blandar jag lättast tabletterna i sportdrycken? Vill du ha en koffeinberikad sportdryck rekommenderar vi i första hand att du istället blandar i 1/2-1 skopa U Intend istället. U koffein passar bättre att svälja än att blanda i vätska. Men vill du blanda i så smula ner dem så löser de sig inom någon timme.  

Vad händer om jag tar för många tabletter? För mycket koffein kan leda till obehagliga symtom som hjärtklappning, yrsel, magbesvär, illamående, kräkningar, magont och diarré. Men dessa symptom brukar först uppstå vid doser upp mot 20mg/kg kroppsvikt, motsvarande 1400mg för en 70kg person. Hur känslig man är för koffein varierar mycket mellan individer, men följer du bara användningsinstruktionerna kommer du uppleva koffeinets effekter.
 

Lär dig mer

Koffein är med största sannolikhet det tillskott som används av uthållighetsidrottare i störst grad och som är mest forskat på och där evidensen är som klarast på de positiva effekterna de har för prestationen. I studier har man sett att den uppmätta prestationshöjande effekten vid intag av 3-6mg/kg kroppsvikt kan vara mellan 3-24%. I länken nedan kan du läsa mer om hur koffeinet hjälper dig att prestera optimalt och vilka av Umaras produkter som innehåller koffein. 

Lär dig mer om Koffein


Vad andra tycker om denna produkt

Genomsnittsbetyg

4.8(168)
5
(150)
4
(10)
3
(5)
2
(2)
1
(1)

Genomsnittsbetyg

4.8(168)
Alla recensioner är från verifierade köp/kunder.
- 2018-01-29 12:47:26

Klockren storlek, både fysiskt och mängd koffein. Lätt att portionera under passen!

- 2018-01-29 14:17:03

- 2018-01-30 22:27:12

Smidigt med mindre enheter! Lätt att dosera och sprida ut under en uppladdning

Mer information

Innehåll:

Koffein, Fyllnadsmedel (di-kalciumfosfat, mikrokristallin cellulosa, stearinsyra), Disintegrationsmedel (tvärbunden natriumkarboximetylcellulosa), Klumpförebyggande medel (magnesiumstearat).

50mg koffein per tablettTillverkad i en miljö som bearbetar mjölk och nötter

 

Allergener i innehållsförteckningen är utmärkta i fetmarkerad stil (i de fall allergener finns i produkten).

Säkerhetsinformation: Ej avsedd för medicinskt bruk. Använd ej om du är gravid, ammar, medicineras, har hjärtproblem, högt blodtryck eller lider av annan medicinskt tillstånd där du avråds från koffeinintag. Överskrid inte 6 tabletter per dag.
Användningsinstruktion: 1-2 tabletter per timme under fysisk aktivitet. Eller 3-6 tabletter 30min inför start för att få en energi-boost.
Antal per förp: 100
Förvaring: Torrt

Näringsvärden

Per 0,05 g Per 100 g
Koffein 50mg
Vald version:
Tablett (100x50mg)
Antal
1-2 dagar leveranstid I lager