U Sport 1:0,5 (tidigare 2:1)

240kr
1-3 dagars leveranstid I lager

Produktbeskrivning

OBS: Utgående modell - Försvinner ur lager under våren-sommaren 2021 enligt prognos (som för den delen är sjukt svår att sätta just nu).

 

U Sport tillför energi snabbt och enkelt till dina muskler så att du kan bibehålla din prestation över lång tid. Den är snäll mot magen, går att blanda kraftigt och ersätter de elektrolyter som du svettas ut. U Sport är lika elegant som den är effektiv och därför ett grymt verktyg för din prestation.

- Sportdryck med multipla kolhydratkällor för snabbare och högre upptag. 1 del snabba kolhydrater och 0,5 del lite långsammare säkerställer ett kontinuerligt energiflöde till musklerna.

- Mindre stress för magen. 

- Väldigt lättdrucken, även i doser på över 130gram/liter (2 skopor).

- Grenade aminosyror (BCAA) för bibehållet fokus.

- Komplett elektrolytprofil

En kolhydratsammansättning som levererar

Kolhydratsammansättningen med både maltodextrin (långkedjad stärkelse) och fruktos i U Sport tillåter fler kolhydrattransportörer i dina tarmar att absorbera och transportera energin till arbetande muskler. Tack vare ökad transporten kan du få in mer energi till musklerna med lägre risk för magbekymmer. En dröm för alla som vill framåt fortare.

- Vegananpassad

- Smak av fräsch citron

Utvecklad av Biomedicinare i Sverige och tillverkad i en certifierad Informed Choice-anläggning. Alla dessa steg är kvalitetsgarantier i syfte att du som kund alltid ska vara säker på att det du köper är säkert och av högsta kvalitet.

Samtliga ingredienser är godkända hos EFSA (European Food Safety Authority). 100% vegansk.

Tillverkad enligt HACCP / GMP

 

Frågor & Svar

Varför namnbyte från U Sport 2:1 till U Sport 1:0,5? Namnbytet är ett steg i att förenkla sortimentet. Den andra sportdrycken heter 1:0,8 med en del Maltodextrin och 0,8 delar Fruktos. 2:1 skriver vi om till 1:0,5 som tydliggör förhållandet 1 del Maltodextrin och 0,5 delar Fruktos. 1:0,8 och 1:0,5 är homogent. Så även 2:1 och 2:1,6, men 2:1 och 1:0,8 var inte homogent så därför ett enkelt namnbyte. Men receptet är detsamma som alltid.

Kan jag blanda U Sport 1:0,5 dagen innan och låta den stå i kylen över natten? Ja, det är inga problem alls. Detsamma gäller även övriga produkter.

Kan jag använda U Sport som "carboloader" och återhämtningsdryck? Givetvis. U Sport 1:0,5 är en utmärkt carboloader om du inte vill använda vår anpassade U Loader. Har du svårt att få dig tillräckligt med kolhydrater via kosten för att nå en nivå av runt 10gr/kolhydrater/kg kroppsvikt så är dessa produkter perfekta. Så snart som möjligt efter träning rekommenderas 50g U Loader, U Sport eller U Bar för att bromsa nedbrytningen och starta återinlagringen av muskelglykogen. Det viktiga är att du får i dig en ordentlig måltid efter avslutat pass, men har du lång tid till maten så kan en dos U Sport effektivisera återhämtningen.

Hur starkt kan jag blanda U Sport? Du kan blanda den väldigt hårt, minsta rekommenderade vätskemängd till 1 dos (67g) U Sport 1:0,5 är 1dl vätska (det ger en 67% lösning). Du får vid den här blandningen en hemmagjord flytande Gel. Smaken är dock inte anpassad för denna styrka så vi rekommenderar några droppar pressad citron i för smakens skull.

Lär dig mer

Grunden för de flesta idrottares energibehov under aktivitet består oftast av sportdryck. Den är lätt att inta under hård fysisk aktivitet och ger kroppen både energi, vätska, salter och mineraler. U Sport var den första produkten vi på Umara utvecklade och ligger också väldigt varmt om hjärtat. Dock är våran vision att följa vad den senaste forskningen säger och därför fortsätter vi alltid att utveckla våra produkter i takt med att forskningen går framåt.

 

 

Vad andra tycker om denna produkt

Genomsnittsbetyg

4.8 (523 recensioner)
5
(446)
4
(68)
3
(7)
2
(2)
1
(0)

Genomsnittsbetyg

4.8 (523 recensioner)
Alla recensioner är från verifierade köp/kunder.
- 1119 dagar sedan

- 1117 dagar sedan

Bra sammansättning och bra smak. Går att blanda riktigt hårt (med visp) om man vill göra sin egen liquid (lös gel).

- 1114 dagar sedan

Jag har provat ett flertal tillverkare av sportdryck. Inte någon har varit i närheten av att ge samma effekt som USPORT. Till skillnad från många andra sportdrycker har den en behaglig smak.

Mer information

Innehåll:

Maltodextrin, Fruktos, BCAA (2:1:1), Elektrolyter (Tri-natriumcitrat, Kaliumklorid, Natriumklorid, Tri-kalciumcitrat, Tri-magnesiumcitrat), Citronsyra, Arom, Solroslecitin.

 

Tillverkad i en miljö som bearbetar soja, mjölk, ägg och gluten 

 

Allergener i innehållsförteckningen är utmärkta i fetmarkerad stil (i de fall allergener finns i produkten).

Användningsinstruktion: Prestationer upp till 2h – Blanda 1 skopa i 500-750ml vatten per timme. Prestationer över 2h – 1,5 skopa i 500-750ml vatten per timme. För att verkligen maximera effekten bör intaget kontrolleras så att 1/5 av flaskans innehåll dricks varje 10:e minut eller alternativt 1/4 av flaskan var 15:e minut. Detta försäkrar dig om ett maximerat upptag utan att för mycket vätska skvalpar i magen.
Antal per förp: 15
Förvaring: Torrt

Näringsvärden

Per 100 g Per 67 g
Energi/kJ 1598kJ 1075kJ
Energi/kcal 376kcal 253kcal
Fett 0,05g 0,04g
- varav mättat fett 0,01g 0,01g
Kolhydrater 89g 60g
- varav sockerarter 30g 20g
- varav fruktos 30g 20g
Protein 5g 3,4g
- varav BCAA 5g 3,4g
Salt 2,5g 1,7g
- varav natrium 986mg 659mg
Kalcium 50mg 36mg
Kalium 160mg 107mg
Magnesium 15mg 10mg