Vetenskapen

OBS! Det här är information gällande äldre generation av våra produkter. För uppdaterad information besök respektive produktsida.


Summering av våra produkter med vidare vetenskaplig läsning för våra huvudprodukter U Sport & U Intend.

U Intend

U Intend skapades för att ge din kropp dess fulla potential och kunna prestera på topp vid varje träningstillfälle. Helt dopingfri med innehåll av 5 kraftfulla ingredienser -  Koffein, Citrullin Malat, Beta-Alanin, BCAA & Tyrosin. En energidryck du blandar inför tuffa träningspass eller blandar ut i U Sport för att få en koffeinhaltig sportdryck. Du har full möjlighet att individanpassa ditt nutritionsupplägg här.

Läs mer om Vetenskapen bakom U Intend

U Sport 

U Sport är Umaras stolthet. En sportdryck baserad på 2 delar snabba flerkedjade kolhydrater i form av maltodextrin, samt en del långsammare kolhydrat i form av fruktos. Tillsammans hjälper de varandra och tas upp på olika sätt så att ditt energiintag blir högre med lägre risk för magproblem.

I U Sport finns även en balanserad mängd elektrolyter (natrium, kalium, kalcium, magnesium) med hög biotillgänglighet för att kompensera svettförluster samt en avvägd mängd BCAA (grenade aminosyror) för att hjälpa till att hålla mental trötthet borta.

Läs mer om Vetenskapen bakom U Sport

U Sport finns även i en ny komposition 1:0,8, mer om den kan du läsa här - U Sport 1:0,8 eller 2:1?

U Bar

U Bar är en energibar anpassad för uthållighetsidrott i både varmt och kallt klimat. Med en bas av havregryn ger den dig en jämn energinivå över längre tid. Vi har 2gr MCT-fett (kokosolja) i baren för att hjälpa till med energitillförseln utan att påverka magen negativt. MCT-fettet gör också att baren blir mjukare i konsistensen och därmed blir lättare att konsumera när pulsen är hög.

Det finns ingen choklad/yoghurtdragering över den, vilket gör att den inte kladdar. Smaksatt med bär, frukter och kakao och finns i 5 smaker - Mintchoklad, Äpple/kanel, Tranbär, Kokos, Körsbär så det finns något för alla.

25gr kolhydrater och 5gr protein per U Bar.

U Gel 

U Gel är vår egenkomponerade energigel. Med en komposition av 50/50 mellan energi och vätska så är den lättflytande och ger 20-30g kolhydrater + elektrolyter, med samma magvänliga kolhydratkomposition på 2:1 eller 1:0,8 som U Sport har.

Finns i smakerna Citron, Hallon, Cola och Svarta vinbär. 

Cola och Svarta vinbär har 30mg koffein i sig vilket är en anpassad koffeinmängd för att upprätthålla nivåerna i kroppen vid ett intag på 1-2 koffeinrika gel per timme.

U Gel finns även i en större variant med nya kompositionen av kolhydrater (1:0,8) vilket är ännu snällare mot magen i doser på 90g/timme eller ännu mer. Smak av Svartvinbär samt 30mg koffein. Du kan läsa mer om den här

U Omega3

U Omega-3 är Omega3-kapslar från vitlistad fisk fångad i de kalla vattnen utanför Norges kust.

Omega3-fettsyrorna EPA och DHA bör vara en naturlig del av en sund och varierad kost. Äter du inte fisk varje vecka så är ett tillskott av Omega3 ett smidigt sätt att säkerställa en bra fettsyrabalans. 3gr Omega3 om dagen har i studier visat sig sänka viskositeten på blodet något vilket gör att det flyter fram lite lättare, något som kan vara värdefullt för en uthållighetsidrottare.

U Vitamin D3 

U Vitamin-D innehåller 2500 internationella enheter (IE) av D-Vitamin (Kolekalciferol) per tablett. En tablett om dagen, speciellt under vinterhalvåret för oss nordbor, säkerställer tillsammans med en varierad kost, en hög nivå av tillgängligt D-vitamin i kroppen.